20050521

Underhållning på AIA’s årsfest
Odd-Fellow i Ängelholm – 21 maj 2005

Och så va det dags för spelningen i Ängelholm och för Rögles supporterklubb AIA (angel island army).

Det började med att Micke åkte upp till Ängelholm tiiiidigt på förmiddagen för att närvara vid ett årsmöte för just AIA, och sedan skulle han spela innebandy och utföra andra aktiviteter.
Under tiden som Micke var i Ängelholm, packade övriga bandmedlemmar i hop grejorna från lokalen och lastade in dem i en inlånad buss från självaste bransta city släckers, mäktigt?, eee….näää!
Jaja, i alla fall, när Micke var färdig med sina aktiviteter begav han sig till Odd-fellow lokalen i centrala Ängelholm kvällens fest skulle hållas Övriga musikanter var redan på plats.
SPiNK riggade upp sina högtalare, trummor, etc. och började repa lite. Sen när gästerna började strömma in slog SPiNK av strömmen för att invänta order när man skulle börja spela, SPiNK fick här och chansen att få i sig en bit käk och en kåll biiiir och ingen SPiNK säger nej till ett sådant erbjudande, allra minst P.Ö, vem det nu kan vara =).
Så fick SPiNK äntligen äntra scenen och kvällens första låt var självklart……..Leva Livet med Gyllene Tider, därefter rullade man på och körde några fräscha nyinrepade låtar som, Narcotic med Liquido, Total Eclipse Of The Heart med Bonnie Tyler och Sommar natt med Snowstorm för att nämna några.

Under pausen fick Rögles ståplatsveteran Stellan Nilsson chansen att framföra några goa låtar med sin ljuva stämma.
SPiNK fortsatte sedan kvällen med andra sköna, ösiga låtar, bl. a körde man ”Mats Waltins mopeder”, skriven av Stellan Nilsson, vilken blev en succe!!
När SPiNK sedan tackat för sig runt midnatt, tagit sitt obligatoriska bandfoto, rigga man ner och feta in grejorna i bussen.

Det som hände sen är helt otroligt. Bussen startade först inte och sen när den väl gjorde det, så dog den igen efter bara 3-5 minuters körning, och man fick rulla bussen av vägen in på en sidoväg. Nu blev man orolig i bussen, vad var felet? Per, som agerade chaufför slog fast att bussen behövdes fyllas på med olja, men då mackarna runt omkring oss var stängda, visste INGEN vad som skulle ske, man, prövade starta bussen igen och det gick….i en minut.
Nu stod bussen helt stilla mitt i en korsning och blockerade all möjlig trafik från det ena hållet, god natt tänkte man. Man fick rulla bussen samtidigt som Gustav fick styra, han tyckte de va skitkul!!
Nu konstaterade Per en sak till, att bussen behövde vatten ISTÄLLET för olja, hmm…Perzy bussdoktor? Så alla SPiNKar tog sitt pick och pack och begav sig gående till Statoil, som man trodde var öppet, det tog typ en halvtimme att gå dit, väl där köpte man sig lite dricka och lite annat, typ, Slitz, vem va de tro…? Man handlade även vattnet till bussen och begav sig tillbaka mot bussen, på vägen tillbaka hoppade pers käke ur led och alla var allmänt irriterade. Man gav bussen vattnet och satte sig i bussen för att testa och….succe!!! Det gick!! I en minut…tur va väl att man var så pass nära statoil att man kunde rulla in bussen på parkeringen! Inne på parkeringen fick många mongoflipp, men Micke fick det största mongoflippet av alla. När alla givit upp, tog per sig till mods och ringen sin kära mor Eva, som kom och hämtade oss, we lov you Eva!!!

Vid plektrumet
Micke

Uppsättning av band: Micke Fransson, Per Östberg, Oskar Fäldt, Karl-Oskar Nordehammar, Karl-Gustav Nordehammar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s