20040416

Underhållning för handikappföreningen ”Rakt fram” 
”Lilla Folkan” i Landskrona – 16 april 2004

Det var en vanlig vardag när Oskar fick ett samtal från en som hette ”Monica”. Hon var intresserad av att boka oss till en fest som skulle hållas för en förening vid namn ”rakt fram”. Rakt fram innehåller förståndshandikappade personer i alla dess åldrar från Landskrona stad.

Monica berättade lite mer runt arrangemanget, det skulle hållas fredagen den 16 april, på Folkets Hus i Landskrona. Spink hade lite problem i början, då det var en fredag och Per låg i lumpen i Karlskrona, så han visste inte om han skulle kunna komma hem i tid (!). Men efter ett samtal med en högt uppsatt militär i Karlskrona, fick han permission från klockan 12. Spink ringde då upp Monica och gav henne det glädjande beskedet att Spink kunde medverka vid festen.

Men då uppstod ännu ett problem. Spink räknade dagarna och de kom fram till de hade endast en (!) dag att repa inför framträdandet och eftersom man var tvungna att radera ut vissa låtar från repertoaren så var man även tvungna att repa in nya låtar, närmare bestämt sju stycken på en dag. Ja, det låter mycket, men spink klarade av det.

Så till spelningen! Där var väl cirkus 100 personer på festen och efter en bit mat var det Spink’s tur att hålla i underhållningen.
Man öppnade som vanligt med låten ”Leva Livet” av Gyllene Tider och den blev en succé. Men efter ett par låtar fick Spink klagomål om att de spelat för högt, i och för sig kom klagomålen från ett par ”äldre” damer, men man var tvungna att lyda. Med ett par dansbandslåtar, som t.ex. Pamela, Eloise och (Jag vill vara din) Margareta, var stämningen på topp och kvällen blev en höjdare och dansgolvet var fyllt av danssugna människor.

Spink tackade för sig genom att spela den så kallade ”sista dansen”. Llåten man spelade var Jon Bon Jovi’s underbara ballad ”Lie to me”.

Uppsättning av band: Micke Fransson, Per Östberg, Oskar Fäldt, Karl-Oskar Nordehammar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s